Το επιστημονικό αντικείμενο του εργαστηρίου έρευνας Μάρκετινγκ και ανάπτυξης νέων προϊόντων περιλαμβάνει τους παρακάτω τομείς:
- Οργάνωση και διοίκηση οινικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων τροφίμων.
- Έρευνα καταναλωτή τροφίμων - διεξαγωγή ερευνών τάσεων κοινού.
- Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
- Οργάνωση business και marketing plan.
- Μέτρηση ποιότητας και εφαρμογή συστημάτων ποιότητας στις επιχειρήσεις τροφίμων.
- Έρευνα - μελέτη καινοτόμων προϊόντων οίνου.
- Χρήση νέων τεχνολογιών για την ανάλυση οινικών προϊόντων.
- Αξιοποίηση οινικών υποπροϊόντων.
- Ανάπτυξη νέων προϊόντων.
- Προστασία περιβάλλοντος από την επεξεργασία τροφίμων.
- Ανάπτυξη αμπελουργικών προϊόντων.
- Ανάπτυξη και ανάλυση προϊόντων για τη διαδικασία
οινοποίησης.
Προϋπολογισμός: : € 995.087,72
Πηγή χρηματοδότησης: ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ και ιδιωτικά κεφάλαια (KTHMA TEXNH OINOY, ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Α.Ε., ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ Α.Ε., ΙΝΝΟVINO IKE, ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε., και ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.)
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς
Ημερομηνίες έναρξης – λήξης: Ιούλιος 2021-Νοέμβριος 2023
Προϋπολογισμός: : €2.869.470,25
Πηγή χρηματοδότησης: Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020. Κωδικός έργου MIS 5046047
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Βασίλειος Καμπουρλάζος
Ημερομηνίες έναρξης – λήξης: 20 Νοεμβρίου 2020 – 19 Μαΐου 2023
Προϋπολογισμός: : €997,292.70 (Δημόσια Δαπάνη: €931,167.70)
Πηγή χρηματοδότησης: Δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», Α΄ κύκλος, Παρέμβαση ΙΙ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020. Κωδικός έργου Τ1ΕΔΚ-00300
Συντονιστής & Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Βασίλειος Καμπουρλάζος
Ημερομηνίες έναρξης – λήξης: 28 Ιουνίου 2018 – 27 Ιουνίου 2022