Επιλέξτε τη γλώσσα σας

  • rsz_1Kentrikos_slider_pexels_4.jpg
  • rsz_Kentrikos_slider_pexels_1.jpg
  • rsz_Kentrikos_slider_pexels_2.jpg
  • rsz_Kentrikos_slider_pexels_3.jpg
  • rsz_Kentrikos_slider_pexels_5.jpg

Έρευνας Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων Τροφίμων και Ποτών

Το Εργαστήριο Έρευνας Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων Τροφίμων και Ποτών
αποτελεί θεσμοθετημένο εργαστήριο (ΦΕΚ4022/τεύχος Β'/21-09-2020) το οποίο έχει ως βασικό σκοπό την υψηλού επιπέδου διεπιστημονική Έρευνα σε θέματα που αφορούν την έρευνα του καταναλωτή τη μέτρηση των τάσεων της αγοράς τη μελέτη της συμπεριφοράς του και την εφαρμογή των γνώσεων αυτών στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και τροφίμων. Το εργαστήριο θα εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στο αντικείμενο του Μάρκετινγκ, της διοίκησης και ανάπτυξης νέων προϊόντων στο χώρο των τροφίμων με έμφαση στα οινικά προϊόντα και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το χώρο των τροφίμων.
Το επιστημονικό αντικείμενο του εργαστηρίου έρευνας Μάρκετινγκ και ανάπτυξης νέων προϊόντων περιλαμβάνει τους παρακάτω τομείς:
- Οργάνωση και διοίκηση οινικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων τροφίμων.
- Έρευνα καταναλωτή τροφίμων - διεξαγωγή ερευνών τάσεων κοινού.
- Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
- Οργάνωση business και marketing plan.
- Μέτρηση ποιότητας και εφαρμογή συστημάτων ποιότητας στις επιχειρήσεις τροφίμων.
- Έρευνα - μελέτη καινοτόμων προϊόντων οίνου.
- Χρήση νέων τεχνολογιών για την ανάλυση οινικών προϊόντων.
- Αξιοποίηση οινικών υποπροϊόντων.
- Ανάπτυξη νέων προϊόντων.
- Προστασία περιβάλλοντος από την επεξεργασία τροφίμων.
- Ανάπτυξη αμπελουργικών προϊόντων.
- Ανάπτυξη καινοτομίας στην καλλιέργεια πρώτης ύλης.
- Ανάπτυξη και ανάλυση προϊόντων για τη διαδικασία
οινοποίησης.
 
Δευθυντής του Εργαστρίου είναι ο Καθηγητής κ. Σ. Μάμαλης
 
Το εργαστήριο έχει συμμετάσχει στα παρακάτω ερευνητικά προγράματα.
 
1.   Τίτλος έργου: Ανάδειξη οινικής ταυτότητας του Νομού Δράμας μέσα από ολιστικό χαρακτηρισμό του φυσικού και μικροβιακού περιβάλλοντος-Drama_Terroir (Τ2ΕΔΚ-02974)
Προϋπολογισμός: : € 995.087,72
Πηγή χρηματοδότησης:  ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ και ιδιωτικά κεφάλαια (KTHMA TEXNH OINOY, ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Α.Ε., ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ Α.Ε., ΙΝΝΟVINO IKE, ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε., και ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.)
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς
Ημερομηνίες έναρξης – λήξης:  Ιούλιος 2021-Νοέμβριος 2023
 
2. Τίτλος έργου: Τεχνολογία Επιδέξιας Γεωργίας Αμπελώνων (Τ.Ε.ΓΕ.Α.)
Προϋπολογισμός: : €2.869.470,25
Πηγή χρηματοδότησης: Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020. Κωδικός έργου MIS 5046047
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Βασίλειος Καμπουρλάζος
Ημερομηνίες έναρξης – λήξης: 20 Νοεμβρίου 2020 – 19 Μαΐου 2023
 
3. Τίτλος έργου: Εξατομικευμένος βέλτιστος τρύγος με αυτόνομο ρομπότ
Προϋπολογισμός: : €997,292.70 (Δημόσια Δαπάνη: €931,167.70)
Πηγή χρηματοδότησης: Δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», Α΄ κύκλος, Παρέμβαση ΙΙ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020. Κωδικός έργου Τ1ΕΔΚ-00300
Συντονιστής & Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Βασίλειος Καμπουρλάζος
Ημερομηνίες έναρξης – λήξης: 28 Ιουνίου 2018 – 27 Ιουνίου 2022